AROMA’S VOOR DIERVOEDER
(onder 1831/2003/EU)

Al sinds de vroege jaren negentig houdt Frutoria zich bezig met aroma’s voor diervoeding. Door eigen onderzoek en contacten met diverse leveranciers hebben wij een breed programma ontwikkeld dat toegepast kan worden op vele diersoorten en applicaties en we nemen daarbij een bijzondere positie in als producent van aroma’s.

WETGEVING

Voor alles wat aan de diervoeding geleverd wordt gelden strenge regels zoals vervat in verordening 1831/2003. Aroma’s gelden daarbij als organoleptisch toevoegingsmiddel en de gebruikte aromatische grondstoffen moeten vermeld staan in het bijbehorend register. Uiteraard voldoen de aroma’s van Frutoria aan die regels.
Frutoria beschikt al sinds begin jaren 2000 over een GMP+ certificaat, iets waar wij trots op zijn en wat we graag uitdragen.

CONTACTFORMULIER

8 + 7 =

HUISDIEREN

Frutoria produceert diverse aroma’s voor huisdieren als honden en katten. Dat kan uiteenlopen van aroma’s voor voer, maar ook voor beloningsproducten. Daarbij valt te denken aan diverse vanille-aroma’s, melk, vlees en vis. Ook voor knaagdieren hebben wij een programma.
We hebben een ruime ervaring met dit type aroma’s en adviseren je graag.

PAARDEN

Voor paarden hebben we diverse aroma’s ontwikkeld. Dat kan uiteenlopen van het geschikter maken van krachtvoer, maar ook specifieke aroma’s voor bijvoorbeeld likblokken.
Vraag ons naar de mogelijkheden!

RESTSTROMEN

Er zijn diverse reststromen die vanuit de voedingsmiddelenindustrie richting het diervoeder gaan, omdat deze nog een goede voedingswaarde vertegenwoordigen en dus hergebruikt kunnen worden. Niet alle reststromen zijn echter geschikt voor iedere diersoort. Een aroma kan zeker helpen, mits goed afgestemd op dier en het verbeteren van de organoleptische eigenschappen van de reststroom.